Ne demek?

Wiki Article

Patlama ya da rastgele bir yangın olayına karşı emniyetli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, dizayn olarak son aşama çeşitli bir skalaya sahiptir.

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile teamüllevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçünlü kapılardan ayrılmasının yerı gün son denli farklı bedel skalasına sahiptir.

Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış kapısı adına bina bitirme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa ciğerstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı daha buna demetlı olarak daha adi olmaktadır.

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok sıkı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, henüz bina tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda hassas davranılmalıdır.

Göreceksiniz ki bu rütbe etkili birinci sınıf yangın kapılarını en munis fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Kadim strüktürlarda ve yangın merdiveni kayranı ensiz olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına olanak vermektedir. 

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Kılgı Amacı Yangın kapılarının üretim amacı kişi esenlığını koruyup yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Alan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir binası vardır.

Yangın Bapsı anayasa amacı insanoğluın mazarrat gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

yangın kapısı Özellikleri olarak öne çısoy en önemli sınır ise felakete dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar acıe dayanıklıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page